Blog & Haberler

Yöremiz ve sevdiğimiz konular hakkında yazdıklarımız ve bazı duyurularımız burada


Yoshi Enomoto’yu Misafir Ettik

Türkiye'nin Japon Youtuber'ı Yoshi Enomoto'yu konağımızda ağırladık. Çok keyifli bir sohbet ve röportaj gerçekleştirdik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Read More

Ajandakolik’ten “Nilüfer Türkoğlu” ile Söyleşi Gerçekleştirdik

Ajandakolik'in kurucusu Nilüfer Türkoğlu ile Safranbolu Film Festivali'nde kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu yıl Safranbolu Belgesel Film Festivali’ne gittiğimde Safranbolu’nun civar köylerinden biri olan Yazıköy’de Konak Bindallı’da kaldım. Diğer konakların aksine ismini öne çekmektense Konak ifadesini vurgulayan ama Bindallı adıyla da kulakta hoş bir dişil tını bırakan bu baba yadigârı konağı çok sevdim.  Bir asırlık aile hikayelerini zenginleştirerek günümüze taşıyan Gelişli ailesiyle kaldığım süre boyunca yaptığımız sohbetlerden doğal bir söyleşi çıktı. istedim. Hadi şimdi siz de girin içeri…
Read More

Tarihi Konağımız Kapılarını Açtı!

1 Haziran 2021 tarihiyle Konak Bindallı kapılarını değerli misafirlerine aralıyor. Etkinlik, konaklama ve diğer tüm hizmetlerimiz için sitemizden ve bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
Read More

Safranbolu’nun Evlerini Yakından Tanıyalım

Safranbolu evleri kendine özgü tarzlarıyla günümüz restorasyonunu dahi etkilemektedir. Safranbolu Evleri kendine has bir yapı kültürünü oluşturmuştur. Safranbolu ve civarında en eskisi 18. yüzyıldan beri varolduğu bilinen 2000'den fazla geleneksel Safranbolu evi ve konağı bulunmaktadır. 800'den fazlası ise yasal koruma altındadır.
Read More

Safranbolu Tarihi

Şehir eski çağlarda Homeros'un İlyada destanında geçen Paflagonya bölgesinde yer almaktadır ve bilinen tarihi MÖ 3000 yıllarına kadar gider. Şehir Flaviopolis, Theodoropolis, Hadrianopolis, Germia ve Dadibra (Dadybra) gibi antik kasabalarla yorumlanmıştır.
Read More

Safran Çiçeği

Safran baharatının keskin bir tadı ve iyodoform ya da saman benzeri bir kokusu vardır. Bunların sebebi, bileşiminde bulunan pikrokrosin ve safranal kimyasallarıdır. Aynı zamanda içine konduğu yemeklere altın gibi sarı bir renk katan, krosin adı verilen karotenoit bir boya maddesi de içerir. Bu özellikler safranı dünya çapında çok aranan bir baharat yapar. Ayrıca tıpta da kullanılır.
Read More